sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kuulumisia sekavassa muodossa

Heijsan! En oo pitkään aikaan taas kirjoitellu mitään, tai ainakaan julkassut. Luonnoksia on syntynyt mut nekin jäänyt pahasti kesken.. :/ Syynä on ollut se että ollaan oltu kaikki kipeinä ja energiaa ylimääräseen ei ole kertakaikkisesti ollut. Nyt aletaan onneks olemaan terveitä, mitä nyt mulla vielä yskää, mut ei muuta. Koska lueskelin noita luonnoksia, niin löysin yhden aika pitkän, joten päätin että julkasen sen tämän postauksen yhteydessä vaikkakin on noin 2vko vanha. En muokannut tekstiä yhtään, ainoastaan lisäsin päivämäärät jotta olisi helpompi hahmottaa ajankulu. :) (aika tuntuu menevän nimittäin kamalan nopeasti!!) 

Otsikkona: Ihanan ihana viikonloppu
"Niin kun otsikostakin voi päätellä, niin oli kyllä pitkästä aikaa todella ihana viikonloppu. Se ei ollut lähellekkää sellain tavallinen, vaan aivan erityinen.
Tiistai iltana (19.3.) Juuso kertoi, että mun täytyisi olla torstaina klo 18.00 valmis kun se pääsee töistä, pakattuna omat tavarat viikonlopun ajaks ja samoin Lukan. Siskoni tuli hakemaan meille avaimen, jotta kissatki sais sit ruokaa viikonlopun aikana, vaikka kyllähän ne  olis pärjänny jos raksuja ja vettä olis jättäny.. (okei okei, mun rairuohoo piti tulla myös kastelee, ku olin kylväny sen talouspaperille, ku en tyhmänä tajunnu ostaa multaa ni kuivuu tosi nopsaa..) Mentiin torstaina siis Juuson äitille yöksi ja sit jätettiinki Luka sinne hoitoon viikonlopun yli. Juuso oli nimittäin järjestäny mulle erityisen yllätyksen, ja myös sitte tuon hoitopaikan Lukalle.
Perjantaina(22.3.) lähdettiin puolenpäivän aikoihin ajelemaan, takasin kotia päin, mut vaan sen takia, kun muuta kautta ei olis päässy, ja samalla ilmotti et uikkarit pitäis käydä ostamassa.. Pakatessa sano kuitenki ettei niitä tarvi, mut tarvipa sittenki! :D Sainpahan uudet biksut! :) Ja sit se päätti pitkän salailun jälkee kertoa paikan mihin mennään. Kylpylään, Imatran kylpylään. Olin tietenki ihan onnessaa ja pölpötin kaikkea koko matkan, joka meni yllättävän nopeesti (150km). Paikka on ihana, ja tuo viikonloppu oli kyl niin rentouttava, ja just oikeesee saumaa tuli! :) Ihanaa ruokaa, tosin myö ei osattu syödä sitä oikein, sillä oltiin ku ilmapallot aina ruokailun jälkeen. :DD Käytiin myös hieronnassa ja kristallikylvyssä. Olin aluks ihan ihmeissäni et millain se kristallikylpy mahtaa olla, mut ei se sit niin kummoin ollu :D ( Poreammeessa lillumista 18min, mihin kaadettiin jälkiruokakupillisen verran kristallisuolaa)  Mut rentouttavaa oli! :)
Luulin, että kaikki yllätykset olis ollu tässä ku päästii rentoutumaan kylpylään ja syömään ku pikkupossut, mut sit tuliki vielä Pe iltana yks yllätys. Me mentiin kihloihin. <3 Ja sekin oli tietty suunniteltu etukäteen, sillä sormukset oli mukana, ja voin sanoa et mulla on aivan uskomattoman hieno sormus, vaikka en sitä päässytkään valitsemaan. :)) Kyl on Juuso oppinu et mistä tykkään ;)<3

Ihana viikonloppu, ihana mies, ihana lapsi, ihana perhe, oon niin onnellinen! <3

Sunnuntaina kun mentiin sitten hakemaan Lukaa niin Juuson äiti oliki sit kutsunu melkein kaikki Juuson sukulaiset sinne ja siellä sit syötiin ja kahviteltiin. :) Ja sekin oli taas uus yllätys. :D Ajateltii nimittäin Juuson kans et haetaan vaan Luka nopeesti et päästää sit kotiin, mut toisin kävi.. :P

Maanantaina päivällä alkoki sit hirvee kiukuttelu meillä kotona, Lukalla siis. Syömisest ei tuu mitää, hyvä et ees söi mitään, ei menny maito, ei velli, ei soseet. :( Ei ollu hyvä missää asennossa, ei lattialla, ei sängyssä, ainoastaan sylissä jos oli ihan pystyssä.."

Enempää en ollut kirjoittanut, mutta tuosta päivät jatkuivat kipeinä.. Lukalla oli ilmeisesti kurkku tosi kipeänä maanantaina, sillä seuraavina päivinä ääni alkoi muuttua käheäksi ja pikkuhiljaa ruoka taas maistui. (itsellä jos on kurkku kipeä niin sitä seuraa käheä ääni ja kurkkukipu häviää) Annettiin pikkuiselle nestemäistä ibuprofeenia rauhoittamaa kurkkukipua ja kyllä se sit auttoikin. Parin tunnin huuto illalla loppui kun lääke alkoi vaikuttamaan! :) Ja sit suostui myös käymään nukkumaan. Lukasta tuo tauti tarttui minuun perjantaina ja itse olenkin ollut siitä asti sen reilun viikon verran kipeänä.

Ollaan touhuiltu vaikka ja mitä, kuvia en vaan ole älynnyt ottaa paljo yhtään.. :( Huomenna meillä on 4kk neuvola ja saa nähdä miten tuo pötkö on kasvanut. :) Soseet menee taas hyvin, ja ollaan syöty tähän mennessä bataattia, porkkanaa, kukkakaalia, päärynää, ruusunmarjaa ja vadelmaa. Velleissä on lisäksi maissia ja porkkana-perunaa. Tänään ajattelin tehdä perunoista sosetta kun niitä tuolla jääkaapissa on. Saa nähdä maistuuko.. Lukalla oli sairastelun jälkeen hirveen nirso vaihe kasvissoseille, eikä suostunut yhtään syömää niitä. Saattoi johtua osittain myös siitä, että tarjottiin vaan päärynää silloin, kun ei mitään kunnolla suostunut syömään ja tuo oli herkkua. Sai sitte edes jostain energiaa. Eilen kuitenki päätin, että minähän en turhaa niitä soseita tuonne pakkaseen tee, niin Lukalla alkoi sitten herkkulakko. :D Eli eilen eikä tänää ole saanut hedelmäsoseitä ollenkaan, vaan 2 kertaa/pvä kasvissosetta, ja voin kyllä sanoa, että on tuottanut tulosta! :) Eilen aamupäivällä meni sose joten kuten alas, mutta iltapäivällä söi jo tosi reippaasti, ja samoin tänään aamupäivällä! :)) Mulla kävi jo mielessä et eihän täst tuu mitää jos kuukauden päästä vois alottaa jo puurot ja lihat, eikä meillä suostuta syömään edes kasviksia, mut ONNEKS keksin toimivan keinon ja nyt oon iloinen. :) Mietin et jos viikon verran menis pelkillä kasvissoseilla ja sitten alkais iltapäivästä antamaan kasvissoseen jälkeen hedelmäsosetta.

Nyt voisin lähteä keittelemään kahvia ja sen jälkeen kuorimaan perunoita. Voisin ottaa tänään myös kuvia, jotta päivittyisi tännekin miten tuo pikkuherra on kasvanut. Kääntyä ei vielä osata mut juttua tulee tosi paljon ja lisäksi se on alkanut murisemaan... Juuso muris sille kerran kun ne pelleili sängyssä niin nyt tuo ihana matkija-apina murisee tauotta jos yrittää keskustella. :D Paras oli muutama yö sitten kun Luka heräs aamu 6 syömään ja sen jälkeen laitoin takasin nukkumaan, niin meni 5min ja pinniksestä alkoi kuulua vaan murinaa... Koita siinä sit nukkua ku toinen murisee mobilelle.. :D Eikä se tietenkää enää nukahtanut... Mut joo, nyt kahvin keittoon.. Yritän tänään jo tehdä toisen postauksena ja tietty kuvien kera! Laitan myös kuvia tuosta Imatran reissusta. :)

10 kommenttia:

  1. Onnea kihlauksesta! :) <3 Ihanalle kuulostaa tuo kylpulähemmottelu, kyllä kelpais tännekki! :D

    Me ollaan tehty niin, että T saa hedelmäsosetta pari lusikallista puuron kanssa ja satunnaisesti välipalalla iltapäivällä. Se on sopiva määrä ollut meillä, kyllähän sitä hedelmäsosetta menisi enemmänkin varmasti jos antaisi. Mutta tuollain tehdään myös siksi, että menee sit se ruokaisampi sosekkin paremmin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) <3 Se oli kyl ihanaa, vaikka sen jälkeen tultiikin kipeiksi :/ Olipahan ainaki kerätty energiaa sit sairasteluun. :D

      Joo no mie kans ajattelin et sitten kun puurot alkaa niin voihan sitä hedelmä sosetta laittaa ihan vähä sen sekaa ni menee varmaan paremmin alas. :)

      Poista
  2. Voi ihana mikä ylläri! Ja onnea kihlauksesta! :) Miten muuten meni Lukalla hoidossa sen aikaa, kun olitte kylpylässä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Lukalla meni tosi hyvin, kun ei vierasta vielä yhtään niin nauraa vaan kaikelle. :)

      Poista
  3. Onnea kihlauksesta, mekin mentiin kihloihin kylpylässä.päivä oli sama ja kuukausi myös mutta vuosi oli 2003 :) eli tasan kymmenen vuotta aikasemmin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh kiitoksia! :)) Olipas hassu sattuma, ei voi muuta sanoa! :)

      Poista
  4. Onnea kovasti kihlauksesta! :))

    VastaaPoista
  5. Paljon onnea kihlauksesta! :)) aivan ihana ylläri, voi kun toi ukko tajuis tehä ittelle kans jotain pient jännää... (Riittäis edes ulos syömää meno, johonki muuhun k mäckäriii xD) ...paljos Lukalla meni tota sosetta sitten päivisin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Kaikki mikä on erilaista kun normiarjessa niin on kyl piristävää!

      Lukalla menee normaalisti nyt sosetta 2-3kert/pvä ja yks annos on 3-4 jääpalakuutiota sosetta + sen päälle n. puol purkkia hedelmäsosetta. Hedelmäsosetta menis varmasti enemmänki ja joskus saa jopa sen koko purkin, mut sen sit huomaa seuraavassa ruokailussa kun ei enää kasvissose kelpaa. :D Nyt pitäis alkaa keksimään uusia kasviksia mitä soseutella et tulis muutosta tuohon sen ruokaan. :P Onneks kk päästä pääsee lisäämää lihaa, kalaa ja kanaa :) Ja tietty puuroa. :P

      Poista