tiistai 13. marraskuuta 2012

Rv 38+3

Viikot, tai no vois melkeinpä sanoa jo, että päivät alkaa käymään vähiin! Niin alkaa onneks hommatki, mitä pitäis viel tehdä. :) Ihan outoa kuvitella, että olisin jo viikolla 39 ja vauva todellakin voi syntyä jo milloin tahansa. mun äitihän pitää onneks huolen siitä, että on ajan tasalla. Soittaa päivittäin ja kysyy olenko yhtenä vaiko jo kahtena. :D Alkaa tuntua jopa oudolta jos se ei ole kerennyt vielä sinä päivänä soittaa.. !

Innostuin ja samalla myös opin tuossa muutama päivä sitten virkkailemaan niitä isoäidin neliöitä. Oon ylpeä itestäni, että opin, sillä opettaja oli ainoastaan netti, ei käytäntöä juurikaan..
Haastetta lisäs myös se, etten koskaan ole oppinut mitään kutomaan/virkkaamaan. Tai no en oikeastaan oo saanu siihen mahollisuutta. :/
Oon siis asunu pienempänä ulkomailla 9 ja puol vuotta, ja muutettiin takaisin Suomeen juuri silleen seiskan jouluna, ja syksyllä oli tietenkin jo opetettu villasukan kutominen.. :( Ja edellisessä koulussani ei tietenkään ollut koko ainetta kun käsityö.
Nooh mut onneks nyt sit opin! Oon pitkään katellu aina kun oma äiti on kutonut melkein koko suvulle sukkia, lapasia ja kaikkea siltä väliltä! Lisäks se alkoi joskus puoltoista vuotta sitten virkkailemaan noita samaisia isoäidin neliöitä ja tekikin itseasiassa aivan ihanan vauvan peiton, tosin tytön väreissä. Tarkotuksena sillä oli nyt tehdä myös toinen, ja aloittikin, myös tytön väreissä, sillä alussa oli niin varmoja tuntemuksia että tyttö olisi tulossa. Poikatieto saatiinki sitte kesällä tietoon, eikä aika ole nyt riittänyt tekemään poikaväristä peittoa. :/ Joten ajattelin et ei voi olla niin vaikeaa, joten kokeilen ite. JA ONNISTUIN! :))
Ei tietenkään ole vielä valmis, lähellekkään :DD, mut valmistumassa!






Nyt on myöskin tässä muutamassa päivässä tullut pestyä loputkin vauvan tavarat/vaatteet/lakanat ja järjesteltyä kaappeihin. Sänkyyn tuli myös laitettua lakanat jo valmiiksi, ja voi että ku se nyt näyttää niin houkuttelevalta, ja aina kun kävelen sen ohi, katon sinne, et onhan se yhtä söpösti vielä.. <3

Sitten ällövaroitus! (varmuuden vuoksi)
Lauantaina ihmettelin kun istahdin tuolille kampaamaan hiuksia, että nyt lorahti jotain... Mulla ei siis ollut pissahätää, ja olen täysin 100% varma ettei se pissaa ollut! Menin kuitenki sit vessaan selvittämään asiaa, ja huomasin pikkareissa n. 2cm halkasijalta olevan märän kirkkaan aivan nestemäisen kohdan. (max. puol teelusikallista). Aloin epäillä, että mitä se voisi olla, ja en oo kyl vieläkään saanut vastausta selville.. Valkovuoto ei nimittäin noin nestemäistä minusta ole, eikä se pissaa ollut, eikä kyllä se limatulppakaan voi noin nestemäinen olla. Joten voiko se olla lapsivettä ? Aloin siksi seurailemaan tilannetta, että lorahteleeko jatkossa lisää, mutta eipä ole nyt mitään tullut. Jätin siksi myös soittamatta äippäpolille. Täytyypi seurailla tilannetta.
Nooh tää ei lopu tähän. Äsken kun kävin vessassa, tuntu oudolta, ja paperiin tuli semmosta aika paksua, rään näköistä hiukan ehkä kellertävän vihreää limaa. ;O Lisäks oli myös aivan haalean punertavaa nestettä. Olisko tämä sitten kenties sitä ns. limatulppaa ? Täytyy varmaan seurailla vielä tarkemmin.. Mulle nimittäin sanottiin synnytystapa-arviossa, että jos tulee veristä vuotoa, niin soittoa sinne ja ehkä jopa tarkistuskäynti! (asutaan tunnin ajomatkan päässä sairaalasta niin siksi pyysivät ensin soittamaan joka tilanteessa..)

Huhuh.. Mut nyt muihin aiheisiin. :)

Viikonloppuna oli tosiaan isänpäivä ja juhlittiin sitä minun iskällä. Syötiin ihanaa lammasta ja lohkoperunoita, NAM!<3 Parasta oli se, ettei edes närästänyt ;)) Lisäks juotiin myös kahvit ja syötiin kakkuu ja muita makeita. Iskälle tuli myös mummo ja vaari, sekä serkku, ja iskän veli, niin oltiinki sit isolla porukalla kahvipöydässä. Ja kyl sai maha mukavasti huomiota. Ja tottakai sai myös tuo ihana tuleva isukki. <3 Me ei siis varsinaisesti juhlittu vielä meiän pikkuperheen kesken tulevan isän isänpäivää, mut toivotukset sai ja ihanan ärsyttävän herätyksen. :) Juuson isää onniteltii ja nähtiin edellisenä päivänä kun oltiin käymässä Juuson vaarin synttäreillä.

Tänään olenkin herännyt aikasin, mut päätin et syön ja käyn takasin nukkumaan, väsytti ihan hirveesti! Ja nukuinki sitte melkein kahtee asti, onneks ei oo menoi ni saa nukkua ja myös PITÄÄ jos väsyttää! :) Sit en oikeastaan saanu mitää aikaseks, ennen ku pääsin pihalle. Siellä oli pakko istuttaa vielä tulppaanin sipulit ensi kevättä ajatellen, pakkasii kun oli taas luvattu ja ku olin viivyttäny tätäki asiaa niin pitkää! :D Mut nyt on istutettu! Ja kyl tuntuu et on tullu kontattuu ja pyllisteltyy pihalla..
Mun energia ei kuitenkaa loppunu tähän.. - sain idean et täytyy päästä lenkille. Lähin siis lähimpää kauppaa kävellen. Kävelin niin reippaasti et alko aika nopeesti sattumaa ja hengästyin ihan kunnol. En kuitenkaa halunnu rauhottaa vauhtii, sillä osittain oli ehkä taka-ajatuksena et se vois saada jotain aikaseks tohon synnytykseen liittyen. Sain täs vauhdikkaas kävelys sit tuhlattua kaikki energiat, ja jäinki sit oottelemaa kaupan pihaan Juusoa, joka oli just päässy töistä. Ja mie olin tietenki saanu idean et pitää lähtee toisee kauppaa, sillä tuolla ei ollu sitä mitä halusin.. :D

Ilta on menny herkutellen, glögii, maustekakkuu, tortillasipsei, nam nam! :)) <3 ja ehkä myös muutaman neliön virkkausta vielä luvassa... :)





Ihana neliskanttinen masuni! <3
( rv37+6 kuvassa.. )

10 kommenttia:

  1. Ihanaa et innostuit noista neliöistä! :) Valkovuoto muuten muuttuu loppuraskaudesta tosi vetiseksi! Mullakin lorahti joskus 38 viikolla ihan kirkasta nestettä ja sitä tuli ihan housujen läpi mutta ei ollut lapsivettä kun testattiin neuvolassa :) Ihan normaalia siis! Tuo lima kuulostaa kyllä siltä että limatulppaa ois alkanut irtoilemaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innostuin ja kovasti! :)) Mietinkii jo et mitä muuta noista neliöistä voi sitte peiton lisäksi tehdä... :P
      Noo tuskin se siis mitään lapsivettä oli, mut seuraillaa nyt, vaikka sivusilmällä. Onks se limatulpan irtoaminen minkäänlainen merkki lähestyvästä synnytyksestä ?

      Poista
  2. Söpö tuo sinun masu! <3 :) Ei oo sulla enää kauan odotettavaa!!:)

    VastaaPoista
  3. mulla tuli kyllä vaikka minkänäköstä nestettä kun ne lapsivedet alko lorahtelemaan :D nestettä ensinnäkin, sitten limaa ja lopussa tuli vaaleanpunaista nestettä :D vaikea selittää, tuli niin yllättäen että olin ihan pihalla ja en aina uskonut että olis lapsivettä mutta pissaa se ei ainakaan ollut valkovuotoakaan tuskin niin paljon tulisi, mutta odottelemallahan se selviää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu luinkii just et sulla on vauveli yllättänyt! Onnea siis! <3 Täytyis nyt vaa toivoa mut ei kuitenkaa herätellä toiveita et vauva syntyis pian :)

      Poista
    2. Tsemppiä odotukseen, se on niiin raskasta =/ mutta niinhän sitä sanotaan, odotus palkitaan! vaikka kyllä tiiän että toi ei yhtään lohduta! :D

      Poista
  4. Missä ulkomailla oot asunu? mulla tuli pari viikkoo ennen ku tyttö synty niin semmosta kirkasta limaa ja loppua kohden se muuttu punertavaks tai semmosta vaaleenruskeenpunasta eikä kovin montaa päivää menny ku synnytyskäynnisty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luxemburgissa asuttiin. :)(se pikkuin maa ranskan, saksan ja belgian keskellä)

      Täytyy nyt sit alkaa limatutkijaks ja toivoo et muuttuis just vaaleen punertavaks..
      Tosin ens tiistaina kontrollikäynti synnytys sairaalassa ja neuvolas puhu jo et saattais harkita käynnistämistä sit silloin. :) eikä siks varattu edes uutta neuvola-aikaa.
      Saa nähä miten käy!

      Poista
    2. aa okei :) no saa nähä sit miten käy! :)

      Poista