tiistai 15. tammikuuta 2013

Viikonloppukuulumiset + maanantai + neuvolalääkäri

Viikonloppuna tapahtui taas paljon! Perjantaina oltiin kotosalla, vauva nukkui ennätyspäikkärit pihalla, 5½ h !  :)) Sit nukkui myös yön hyvin. Lauantaina vauveli lähti ensimmäistä kertaa yökylään ilman meitä, äidilleni. Syynä se kun itselläni oli sunnuntaina synttärit ja haluttiin sitte juhlistaa niitä. Ei kuitenkaan lähdetty kotoa mihinkään juhlimaan, vaan vietettiin Juuson kanssa kahdestaan ihana koti-ilta. :) Tehtiin pitkästä aikaa tacoja, eli niitä kovakuorisia tortilloja, saunottiin, värjäsin hiukset, pelattiin keittiön pöydän ääressä korttia, ja oltiin vaan! Ihanaa. :) Käytiin myös yllättävän väsyneinä nukkumaan!
Ruoka oli kyl niin hyvää ja täytyy jatkossa tehdä useammin juuri noilla kovakuorisilla, vaikka se syöminen onkin haastavampaa ja sotkuista.. No ollaan pienen vauvan vanhempia, niin meitä ei pien sotku haitannu.
Kuva lainattu googlesta

Saunassa oltiin pitkään ja kerranki sai peseytä myös niin hitaasti kun ite halusi. Itse käytin tilaisuutta myös ovelasti hyödyks. Sain Juusolta joululahjaksi The body shopin pink grapefruit -budy scrubin eli kuorintavoiteen, niin pyysin Juusoa hieromaan sitä selkään ja jalkoihin, mulle siis. Ihana tuoksu, ihanan tuntuista ja ihana olo sen jälkeen! <3
Kuva lainattu googlesta
Värjäsin tosiaan myös hiukset, ja nyt ne onkin semmoset kivat punertavan ruskeat. Ennen oli siis vaaleammat. Aluks mua pelotti värjätä yksin, koska en ollu sitä aiemmin yksin tehny, aina kaveri värjännyt mun puolesta tai sitten kampaajalla käyny. Mut nyt uskalsin ottaa riskin ja lopputulos on, ihme kyllä, tasainen! Huh. :) Ja koska hiukseni on niin kamalan pitkät väriä meni ihanat kolme purkkia! Mut siihen olinkin varautunu. Ja tuleehan se silti halvemmaks kuin kampaajalla värjättyinä.. Kuvaa ei vielä pesun jälkeen oo otettu mut yritän senkin ottaa joko tänään tai huomenna! :)
Väriä mukavasti viel otsassa, ja ihana finni ohimolla. <3
 Tässä molemmat kuvat ennen hiuksien värjäystä, ennen uutta vuotta, tulevan kummin synttäreille menossa. Ja niin kun näkyy, sain jopa meikattua itseäni! :)

Seuraavana suunnitelmana oli hiusten osalta vielä leikkauttaa ne. Latvat ovat nimittäin maailman huonoimmassa kunnossa, en edes muista millon viimeksi leikattu! :o Tarkoituksena on siis ottaa kaikki kuolleet ja huonossa kunnossa olevat pois! :) On sitte ristiäisissä siistit! :)

Sit ku sanoin että pelattii keittiön pöydän ääressä korttia, niin ei kuitenkaa samalla tavalla kun vanhainkodissa! Emme pelannu siis tavallisilla korteilla, vaan skip-bo -korteil :) Ihan sairaan kiva peli jos on vähänkää tekemisen puutetta. Ja muutenkin illanviettoon soveltuva :)

Tässä vielä synttärilahjani maailman ihanimmalta äidiltäni. <3


Maanantaina eli eilen oli neuvolalääkäri, ikä 6vkoa ja kaikki oli kuulemma hyvin! Hyvä juttu! 
Painoa oli kertynyt taas huimasti! Samoin pituutta oli tullut lisää :)

Paino: 4805g (aiemmin 2.1. 5vkon iässä 4230g, 27.12. 1kk iässä 4030g ja 19.12. 3vkon iässä 3850g)
Pituus: 57cm (aiemmin 2.1. 5vkon iässä 56cm, 27.12. 1kk iässä 55cm, ei mitattu 19.12. 3vkon iässä, koska oli kotikäynti)
Pipo: 39cm (aiemmin 2.1 5vkon iässä 38cm, 27.12. 1kk iässä 37,8cm ja 19.12. 3vkon iässä 37cm)

Neuvolakortissa lukee näin: " Kasvu ja kehitys iänmukaisia. Pupillit symmetriset, normaalisti supistuvat valolle. Punaheijasteet +/+. Ei karsasta. Cor et pulm 0, Vatsa 0, A.fem. +/+, Lonkat OK, Testis +/+, Kävely +. Hyvin kannattaa päätä sekä käsistä vedettäessä, että vatsamakuulla. "
Ja tuo siis lääkärin kirjoittama. 

Eli tosi hyvin kasvaa, paino on käyrien alapuolella, mutta johtuu ainoastaan siitä kun poitsu on niin pitkä. Ja viime reissulla painokin oli tasottunut pituuteen nähden. :) Ennen oli siis jopa -12.5 mut nyt viimeks oli enää -5 :))

Tulipas sekava postaus mut ei voi minkään. Nyt jatkan kotitöitä kun pieni on vielä nukkumassa pihalla! :)

8 kommenttia:

  1. huiiiii miten ihanan pitkä tukka :) <3 laita jälkeen värjäyksen kuvaaaaa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos(: <3
    Joo laitan, mut en oo viel kuvaa saanu napsastuu ja nyt on jo pimeää niin siirtyy huomisen ohjelmaan! :)

    VastaaPoista
  3. Sun hiukset on täydelliset !! <3

    VastaaPoista
  4. Mielettömät hiukset! <3 omani jouduin leikkaamaan lyhyeks kun alko tippuu päästä (hiton hormonit :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia!<3 Munkin pitäisi siistiä näitä kun ovat latvoista aika huonossa kunnossa...

      Poista
  5. Wauu! Ihanan pitkät hiukset!! Suloinen poika sulla <3 Mulla on poika joka syntyi 1.9 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Mulla on ollu koko ikäni pitkät hiukset, ainoastaan huonot aina leikattu pois. Nyt sitäkään ei vaan oo tehty piiiiiiitkään aikaan joten se olis edessä! :P Pikkunen kiittää. Ja eipä ole meidän poitsuilla isoa ikäeroa :)

      Poista