keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Päiviä kuvina ja neuvolakuulumiset

Päätin nyt nopsaan laittaa muutaman kuvan missä näkyy mitä kaikkea, arjesta poikkeavaakin ollaan tehty. :D Tänään oli myös neuvola ja hienosti oli taas pikkumies kasvanu!

Pituus: 59cm
Paino: 5280g
Pipo: 39,5cm

Kasvaa tosi hyvin kuulemma, vaikka alussa oli pituutta "liikaa" painoon nähden, mut nyt siis on tasoittunut. :) Sai tänään myös ensimmäisen rokotteen, toisaalt eihän tää vielä varsinainen rokote ollut, sillä oli se rotavirus-rokote mikä noille pienille annetaan suun kautta. Mut hyvin otti, monet kuulemma inhoo sen makua, meiän pikkunen vaa tuijotteli ja suu auki ihmettelin et saisko lisää. :D Reipas poika.<3
Eniten minuu jännittääki nyt et minkälaiset sivuvaikutukset me siitä saadaan. Tai ei me, vaan siis vauva. Lämpö oli jo illalla vähän koholla, mut vielä ei kiukkuseks ole alkanut. Kuulemma viikon päästä tulee "vahvimmat" sivuvaikutukset, ja toivon kyl et jos ja kun niitä tulee niin lähtisi nopeesti kans pois, sillä meil on enää 12pvä ristiäisiin ( 5pvä vahvimpien oireiden alkamisesta... :S ) Jäiks! Noo mut sitä varten on sit lääkettä.
Eli vaikka alle 3kk ei sais antaa lääkettä, niin toinen kriteeri oli se et painaa yli 5kg. Ja meillä ku se kriteeri täyttyy, niin saa antaa, tosin jos virallisesti haluaa toimia, niin pitää soittaa päivystyksee lääkärille, että vastuu siirtyy sit hänelle JOS jotain poikkeavaa lääkkeen suhteen ilmenis.
Meillä ei kotona oo vielä muita vauvalle tarkotettuja lääkkeitä, kun tuo Advil, joka on nestemäistä ibuprofeenia. En tiedä myydänkö Suomessa minkäänlaista nestemäistä ibuprofeenia, sillä tuo on ostettu Ranskasta. Ja mun mielestä ibuprofeeni on parempi särkylääke kun paracetamol..
Mitä mieltä te ootte asiasta ? 
Täytyis kyl käydä ostamassa nestemäistä panadoliakin, niin olis sit varuiks sitäkin. Ku jotenki paracetamol tehoaa paremmin kuumeeseen, kun taas ibuprofeeni kipuun ja särkyyn. Siks ite otanki yleensä molempia jos on esimerkiks lämpöö ja päänsärkyä. :)

Mut nyt niitä kuvia tästä lähipäiviltä :)

Tässä näkyy myös vihdoin mun tän hetkinen hiusten väri, värjäyksen jälkeen. :) Lisäks meikkasin ja laitoin hiukseni pitkästää aikaa niin päätin ottaa kuvat joka vaiheessa. Laitoin kyl noitten vaiheitten jälkeen vielä hiuksiin kaks löysää lettiä sivuille, mut en sit kerenny ottamaan enää kuvaa, kun vauva heräs pihalla, teki kakat, tuli mun kavereit käymää ja sit ku ne katteli kuvia kamerasta niin loppuki jo akku, enkä tietenkää enää kaiken tän jälkee jaksanu ottaa niitä kuvia. Eiku hei, näkyyhän ne letit noissa seuraavan aamun vaippapelleily kuvissa, samat hiukset, samat meikit, sama laiska minä. :D



Juuu.... Meillä oli tosi tosi kivat vaippasoturi leikit heti aamusta, ja kyl oli vauvanki mielestä niin kivaa kun iskä ja äippä oli laittanu vaipat päähän. Sitä naurun määrää! :'D Oli myös suht lämpöset ja hyvin istuvat.. :D nuo vaaleanpunaiset housut mitkä POJALLA (näyttää tytöltä) on jalassa, niin ostin alennuksesta benettonin myymälästä, ennen kun sain tietää sukupuolta. Ja hyvinhän ne kotona menee! :)


Muutama passikuva ehdokas.. No ei, kuhan odoteltiin iskää töistä ja harjoteltiin poseeraamista et tulee sitten joskus passiin hieno kuva!


7 kommenttia:

  1. Meille neuvolatätsä taas sano että niiiiin monet tykkää siit rotarokotteen mausta :D meilläkin edi vaan nautiskeli sitä litkuu :D mut sit tuli tosiaan kauheen kipee masu pariks päiväks tai näin veikkaan koska meijän yleensä nii rauhallinen edi oli ihan itkupilli kaks päivää :( mut se ei tosiaa sen kauemmin kestänyt :)

    Ihania kuvia!! <3 noi vaippakuvat hahaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm no onpas hassua ja ristiriitasta! :D Täytyy sit vaan toivoa et meilläki päästäis helpolla.. :) Oliks teillä ne kaks pahinta päivää heti rokotteen oton jälkee vai vähä myöhemmin?

      Poista
  2. Meillekkin sanottiin, et kaikki vauvat suunnilleen vihaa sitä. Niko maiskutti vielä kotonakin :D

    Meil on toi nestemäinen panadoli, mut on varalta myös suppoja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinkun aikasempaa kommenttiin jo kirjotin, niin TOSI ristiriitasta! :D Täytyy ite käydä kyl hakemas varuiks panadolii, auttaa sit paremmin kuumeeseen se paracetamol. :)

      Poista
  3. Mulle sanottiin neuvolassa, että vauvoille sais antaa vaan paracetamolia sisältävää lääkettä. En oikeestaan tiedä mistä syystä, mutta näin mulle sanottiin. Meillä on myös tota nestemäistä panadolia ja hyvin otti neiti sitä, kun ekojen pistettävien rokotteiden jälkeen oli itkuinen. Vissiin aika makeeta niin sillä varmaan menkin ja tosi paksua litkua on. Muuten ei mitään tullut sitten noista rokotteista, kun nyt ollaan saatu kolmeen otteeseen eli eka rota, ekat pistettävät+rota ja toiset pistettävät+vika rota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outoa et Suomessa ollaan noin ylitarkkoja! :o Me ollaan asuttu ulkomailla Luxemburgissa kun olin 3-13 vuotta, siellä minä ja pikkusiskoni ollaa saatu pienestä asti juuri tuota samaa ibuprofeenia.. Siellä ollaan myös ihmetelty sitä et miks Suomessa lääkettä annetaan pienille vasta kun on kunnolla kipeitä. Eihän aikuisetkaan odota, että esimerkiks päänsärky pahenis tuskalliseks, tai kuume nousis korvii ennen kun lääkkeen ottaa. Outoa.. Onneks neuvola on vaan neuvola - paikka mikä neuvoo vauvojen ja lasten hoidossa. :)

      Poista
  4. Sinut on haastettu! http://yhteiselamaa.blogspot.fi/2013/02/minut-on-haastettu.html

    VastaaPoista