perjantai 13. syyskuuta 2013

Syksy saapuu kovaa vauhtia!

Syksy.
Se joka vuotinen vuodenaika, joka joidenkin mielestä on paras ja joidenkin mielestä ehdottomasti tylsin. Omasta mielestäni syksy on ihana kaikkine väreineen, mutta samalla inhottava äkillisten sään muutosten takia.. Säät kylmenee hyvin nopeasti, eikä sitä edes heti tajua. "Vastahan oli kesä?" Tällä hetkellä päivät ovat vielä lämpösiä, mutta aamut ja illat hirmun kylmiä! Tämä onkin suhteellisen hankalaa pikkulapsen kanssa, sillä aamulla jos pitää johonki lähteä niin puetaan lämpösesti, mut sit yhtäkkiä onkin jo liikaa päällä.

Ajattelin, että tekisin vielä iltaan mennessä Lukan välikausi vaatteista pienen esittelyn kuvien kera. Olisin muuten laittanut jo tämän yhteyteen sen, mutta kuvia ei vielä ole.

Syksy toi myös uusia tuulia meidän arkeen.
Mulla loppui siis äitiysloma ja päätin jatkaa jo nyt syksyllä koulua. Meinasin aluksi, että jatkaisin vasta tammikuussa 2014, mut sit päätin aloittaa jo nyt. Ja voin sanoa, että oon tosi tyytyväinen tähän valintaan; koulu on nopeammin ohi ja ryhmässämme on aivan ihania ihmisiä. Toki monet heistä ovat useamman vuoden nuorempia kuin minä, mut on myös niitä jotka ovat suht samaa ikäluokkaa. Olen siis nuortenpuolella, vaikka aluksi piti siirtyä aikuispuolelle. Mulle ei kuitenkaan oltu informoitu viime syksynä kun jäin äitiyslomalle, että aikuispuolelle pitäisi hakea erikseen, joten en osannut sinne hakea.. Tarkoitus myös oli aluksi, että kävisin syksyn nuorten puolella ja hakisin syksyn aikana aikuispuolelle, mutta tää meiän ihana ryhmä sai mut tekemään päätöksen jäämään nuortenpuolelle. :)


Monille varmaan tuli heti mieleen, että "Mitäs Luka? Laitoinko hänet jo kylmänviileästi päiväkotiin vai kuljetanko mukana koulussa?" 
Luka on edelleen kotona. Eheei, ei yksin tietenkään vaan Juuson kanssa aina silloin kun sillä on vapaapäivä/ilta- tai yövuoro. Meillä on siis käyny tosi hyvä tuuri tähän mennessä mun koulun ja Juuson töiden osalta, kummankaan ei ole tarvinnut jäädä kotiin sen takia että Lukalla ei olisi hoitajaa. Eli toisin sanoen täydellinen vetoketju -tyyli on toiminut tähän saakka. :) Muutaman kerran on ollut töiden ja koulun kanssa päällekkäisyyttä, mutta silloinkin Luka on ollut sen muutaman tunnin hoidossa läheisillä sukulaisilla.

Ikuisesti ei kuitenkaa voida tätä vetoketju -tyyliä käyttää, sillä mullakin alkaa pikku hiljaa koulupäivät pidentymään, eikä sekään loppujen lopuksi ole kivaa soitella päivittäin sukulaisille, että "kukas tänään kerkeisi hoitaa Lukaa" Siispä haettiin päiväkoti-paikkaa joulukuun alusta lähtien. Luka on silloin vuoden ikänen ja mun mielestä varmasti valmis päiväkotiin! :) Toivotaan, että paikka saataisiin! :)



2 kommenttia:

  1. Mitä sä lähit nyt opiskelemaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatkoin siis opiskeluja, kun jäin viime syksynä äippälomalle ja lähihoitajaksi olisi tarkoitus valmistua! :)

      Poista