lauantai 28. syyskuuta 2013

10kk tuli täyteen!

Lukalla tuli tänään jo 10kk täyteen! Hirveän nopeasti se kasvaa ja kehittyy... Ihan hämmästyttävää, miten nopeasti voi aika mennä! :)


Nukkuminen:
Luka nukkuu nykyään yönsä tosi hyvin! Heräilyjä tapahtuu enää tosi harvoin (1-2 x viikossa) ja niihinkin riittää pelkkä tutti. Luka osaa nykyään myös käydä itse nukkumaan. Eli iltapuuron ja iltapesujen jälkeen laitetaan yökkäri päälle, Luka sänkyyn ja annetaan maitopullo hänelle. Juo sen sitten itsekseen ja käy sen jälkeen nukkumaan. Aina ei siis nukahda suoraan maitoon, vaan saattaa alkaa höpöttelemään ja leikkimään sängyssä, mutta tietää et maidon jälkeen ei enää huomiota saa, niin ei ole sitä edes pyydellyt. Luka käy yöunille 21-22 välillä, riippuen hiukan päiväunien ajankohdasta. Aamulla herätään noin 8.30-9.30, vaihtelee nukkumaan menon kanssa tasaisesti, mut kuitenkin sillee et yössä nukutaan about se 10-12h.
Päiväunia nukutaan päivässä joko yhdet pidemmät, tai sitten kahdet lyhyemmät. Yleisimmin Luka nukkuu 13-16, mut joskus käy jo aamupuuron jälkeen takaisin nukkumaan ja koisaa sinne 12 saakka, jolloin päikkärit nukutaan sit 15-17/18.






Syöminen:
Lukan ruokailurytmi on tällainen:
klo. 10-11 aamupala, eli puuro ja hedelmäsose tai marjoja siellä seassa.
klo. 12-13 välipala, yleensä hedelmäsose, mut joskus myös viili/rahka
klo. 16-17 lämmin ruoka.
klo. 18.30 välipalaa
klo. 20-21 iltapuuro
Luka syö jo kaikkea, mitä kykenee yhdellä hampaalla syömään, lukuunottamatta perusmaitoa. Hapanmaito tuotteita syö ja myös kypsennettyä maitoa, esim. makaronilaatikko, puuro... Suolaa tietysti vältellään.



Liikkuminen:
Joka paikkaan kontataan kovaa kyytiä ja noustaan joka paikkaan seisomaan. Kävelee myös tosi hienosti tukea vasten ja taaperokärryillä. Osaa myös siirtyä paikasta A paikkaan B, siten että irrottaa toisen käden tuesta ja siirtää sen toiseen. Välillä näkyy myös tilanteita, että Luka seisoo esimerkiksi tv-tasoa vasten ja molemmissa käsissä lelut, eli ei pidetä mistään kiinni, mutta hiukan nojataan jotta pysytään pystyssä. :D



Muita juttuja:

  • Hampaita on tosiaan vain ja ainoastaan se yksi, mutta ehkä sieltä jossain vaiheessa muutkin ilmestyvät!
  • Kaikki laatikot ja kaapit on kiva tyhjentää. Myös wc:n roskis on kiva ja varsinkin vessanpönttö! Sieltä löytyy usein asioita/esineitä mitkä ei todellakaan sinne kuulu. Onneks Luka ei kuitenkaan vielä yletä itse pöntön veteen, vaikka kuinka välillä varpaillaan yrittää! 
  • EI -sanan merkitys tiedetään varsin hyvin. Aina siitä ei vaan jakseta välittää ja kokeillaan rajoja, että mitä käy jos en tottele.. Osaa myös itse näyttää EI esimerkiksi syödessä pudistetaan päätään kun ei enempää haluta syödä. 
  • Luka osaa taputtaa ja vilkuttaa, halutessaan... :D
  • Tietää myös mitä "paapapapaapa" tarkoittaa.... No muumilaulua tietysti! :) Osaa myös itse lauleskella tätä. :D
  • Vaatteissa mennään koossa 74cm ja vaipat on kokoa 4 sekä housuvaipoissa että teippivaipoissa. Housuvaippoja käytetään päivällä ja yöksi/päikkäreiksi laitetaan teippivaippa.
  • Lahkeissa roikkumis vaihe on parhaillaan myös käynnissä ja välillä todella inhottavaa. Tää näkyy myös vierastaessa, eli ei vahingossakaan voi laittaa häntä lattialle vieraassa paikassa tai loukkaantuu ihan hirveästi. Toki sitten kun tottuu ympäristöön niin ollaan sujut ja viihdytään myös lattialla. 
  • Painoa Lukalla on 10kk ikäisenä 9880g ja pituutta 72,5cm. 
  • Pukemisesta Luka ei ole koskaan ollut moksiskaan, mutta pipoja vihataan yli kaiken..!



6 kommenttia:

  1. Onnea kymmenkuiselle! :) Ihanat nuo miikkarin haalarit ja body, mä niin himoitsen noita, mutta joku kuitenkin huutaa pään sisällä, ettei meidän Niilolle sellaiset sovi, joten tyydyn ihastelemaan niitä muiden vauvojen päällä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullaki on mennyt hetki, että tykästyin niihin.. :D sit kuitenki päätin ostaa ja kokeilla et miltä näyttää ja ihan hyvältähän ne! Tosin onhan nuo hirmu reilut,.. mut kasvuvaraa onneks miikkareissa on paljon! :)

      Poista
  2. Luka on niin suloinen<3 Mä en oo oikein koskaan tykänny noista miikkareiden siili/sydänpylly haalareista mutta täytyy sanoa että Lukalle sopii älyttömän hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullaki joskus, varsinki ku Luka oli pienempi niin ihmettelin et miten jotkuu voi noista tykätä, mut nyt kun Luka on isompi, niin näyttää ihan kivalta! :) Onhan ne hirmu reiluja mun mielestä, eikä välttämättä esimerkiks hoikemmalla lapsella näytä yhtä kivalta.. Noikii on viel tosi isot lahkeista, mut kasvuvaraa on onneks! :)

      Poista
  3. Onnea Lukalle! :) Kiva kuulla miten teillä on kehitytty.

    VastaaPoista