torstai 8. marraskuuta 2012

Kysymyksille vastauksia

Nooo nyt tulee vastauksia kysymyksille joita tuli "muutama". :D Tuli myös samoja kysymyksiä useaan otteeseen, joten vastaan niihin sitte kuitenki vaan kerran. :)

Mitä koulua oot käyny/käyt vai ootko töissä?

Eli opiskelin muutaman vuoden lukiossa, mutta tajusin ettei ne ole minua varten. Kokeilin siis paria lukiota, mutta edes se lukion vaihtaminen ei saanut minua innostumaan opiskelusta. En ole koskaan ollut innokas opiskelija, eli yläaste aikoinakin tuli lintsattua, mutta lukio, se ei napannu yhtään! 

Sitten tutustuin muutamaan ihmiseen lukioaikaisen ystävän kautta, jotka opiskelivat Sosiaali ja terveys-alalla lähihoitajaksi ja se alkoi kiinnostaa minua. Päätinkin hakea tähän kouluun, ja heti ensimmäisen päivän jälkeen tuntui oikealta! :) Eka vuosi sujui kuitenkin kehnosti.. 
En tuntenut koulusta kun yhden niistä aiemmista ystävistä, muut olivat lopettaneet ( toinen muutti, toinen sai lapsen. ) Joten liikuin sitten suoraa sanottuna tämän yhden ystäväni pillin mukaan... :/ Ja koska hän oli aloittanut opiskelut jo edellisenä vuonna, ja tuli uudestaan 1. luokalle, niin sillä oli tietenkin vähemmän kursseja käytävänä, enkä siks itekkään aina päässyt koululle kun tiesin, että joutuisin olemaan yksin. Jotenka vaikka poissaoloja oli vähän, niin kuitenkin tarpeeksi paljon siihen etten päässyt kaikkia kursseja läpi. Tässä vaiheessa oli lähestymässa lukuvuoden puoliväli ja ensimmäinen työssäoppiminen, johon en tietenkää olisi päässyt kurssien puuttumisen takia. :( Päätinki keskeyttää opintoni ja aloittaa syksyllä puhtaalta pöydältä.

Sit sainkin keväällä tietää olevani raskaana. Aloitin kuitenki syksyllä koulun, ja kävin 1. jakson muutaman kurssin, jotka ei ensimmäisenä vuotena sujunut. :) Ja äitiysloman jälkeen, eli joko ensi syksynä TAI talvena jatkan opiskeluja, riippuen siitä pysynkö nuorten puolella vai siirrynkö aikuispuolelle.. Tosin aloitan ne taas alusta, mutta se ei haittaa sillä rennompi alku opiskelussa helpottaa siihen palaamista vauvankin osalta! 

Töissä olin loppu keväästä heinäkuun loppuun. Olisin ollut pidempään, mutta jouduin sairaslomalle ja ns. työkieltoon kamalan selkäkivun takia.

Minkä ikäinen sun poikaystävä on? 

Juuso tällä hetkellä 21, eli pari vuotta minua vanhempi.

Mikä oli sun poikaystävän ensireaktio kun se kuuli että sä oot raskaana? 

En oikeastaan muista kunnolla. Ei kuitenkaan mikään shokki! 
Iloinen asiahan se meille molemmille oli ja pidettiin se suhteellisen kauan salassa omilta vanhemmiltamme, turhan hössötyksen välttämiseksi ja haluttiin varmistaa, että kaikki on varmasti hyvin, eli ensimmäinen neuvola + ultra, ennen kuin kerrottiin. :)
 

Ootteko seurustellu kuinka kauan? 

Helmikuussa tulee vasta 2 vuotta, eli vuosi kerettiin olla yhdessä ennen raskautumista. Yhdessä ollaan kyllä asuttu melkeinpä alusta asti. ( Oleskelin Juuson luona siis melkeinpä Aina, sillä asuin n. 1km päässä siitä ) Virallisesti siirsin kirjani sinne puolen vuoden "punkkaamisen" jälkeen. :)

Onko nimi lapselle keksitty jo? 

On keksitty. :) Ollaan kyllä mietitty, että jos siihen vielä tekisi lisäyksiä, mutta ei ole tullut mieleen hyviä ideoita, eikä lisäys ole välttämättä tarpeellista! ( nimi on myös tytölle, jos sattuukin käymään niin, että tulisikin tyttö.)

Jännittääkö sinua synnytys? 

Ei hirveästi. Onneksi. Olen oikeastaan sen jälkeen kun muutettiin niin ollut stressaamatta mistään. Tai no en ihan.. :D Mut siis synnytystä olen miettinyt, mutten jännittänyt/pelännyt. Odottelen sitä rennoin mielin ja toivon, että käynnistyisi pian! :)

Oliko raskaus vahinko, käytittekö ehkäisyä?

Hmmmph.... :) Kait sen voi jo tässä vaiheessa sanoa, ettei ollut vahinko. Lopetin ehkäisyn, tai siis pillerit alkutalvesta, ja plussa tuli kun oli sen aika tulla. <3

Oliko teille molemmille selvää, että teette ekan lapsen nuorena? 

Oli. Meillä molemmilla on myös samat mielipiteet miten aiotaan lapsi kasvattaa. Ja minusta iällä ei ole niin väliä, enemmän ihmisen henkisellä iällä ja elämäntilanteella.

Kuinka pitkään yrititte lasta ennen plussaa? 

Niin kuin aikasemmin sanoin, lopetin alkutalvesta pillerit, ja maaliskuussa iskeytyi plussa ruutuun, niin talvihan siinä taisi mennä. :)

Miten Juuso suhtautui plussaan? 

Ensimmäiset kommentit taisi olla, et "ei nyt aleta sit samantien kaikille levittämään osittaisen epävarmuuden takia." Ja samaa mieltähän miekii olin, haluttiin saada varmuus ennen "julkistamista."

Tai ylipäätään raskauteen? 

Samoilla tavoin kun plussaankin. Tosin alku iloisuus ja innokkuus voimistui kun sai naureskella mulle ja mun suhteelle vessanpöntön kanssa. :D Onneks tää sen ilo ja hymy hyyty ku tajusin et pääsen ylös sängystä ilman oksennusta Jos syön aamiaisen siel sängys. Ja voitte kuvitella kuka sen joutu aina tekemään ja tuomaan ;)) 
Onkin sitä aikaa jo ikävä! <3

Oletteko kihloissa? 

Emme oo kihloissa, eikä kummallakaan siihen varsinaista kiirettä. Ei se muuta meiän ihanaa suhdetta meiän mielestä niin paljoa, että pitäisi samantien kihloihin rynnätä. Koruja voi ostaa muutenkin. :) Ja sitä rakkauttakin voi osoittaa ihan samalla tavalla ilman sormustakin. <3 Tulevaisuudessä kyllä varmasti menemme kihloihin, mutta ei kiirettä :)

Oletteko suunnitellut naimisiinmenoa? 

Onhan sitä aina kaikkea suunniteltu. Mutta ei ole vielä ajankohtaista ja siksi jätettykin suunnitelmista toistaiseksi pois. :)

Millaiset häät haluat? 

Sellaiset missä on juuri ne ihmiset, mitkä molempien mielestä ovat haluttuja sinne. Hyvää ruokaa, ihanalla paikalla ja mieluummin kesällä kuin talvella. Ulkona olemis mahdollisuus ja kenties terassi/piha missä voi olla sisätilojen lisäksi. Lisäksi haluan, että häät ovat vasta sitten kun niihin on aikaa ja rahaa panostaa, (eli ei varmaan koskaan :DD ) en siis halua "muodon vuoksi" järjestää häitä kun esim sukulaiset niitä odottelisivat vaan haluan niistä molemmille ikimuistoiset ja ihanat.

Monta lasta haluatte? 

2-3 voisi olla aika sopiva määrä, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä elämä tuo tullessaan! Ja voihan niitä tulla enemmänki jos sattuu myöhemmin mielipide vaihtumaan, tai vähemmän eli vain tämä yksi, jos esim terveydellisistä syistä ei jatkossa onnistuisikaan...

Minkälaisilla ikäeroilla? 

Sopivilla, eli muutama vuosi aina välissä voisi olla hyvä! :) Toisaalta tämä yksi voisi olla vanhempi ja sitten kaksi nuorempaa pienemmillä ikäeroilla ei välttämättä ole pahitteeksi! 

Mitä kivunlievityksiä haluat? 

Kivunlievityksiä en ole miettinyt, mutta ainaki epiduraali olisi varmasti kätevä! Ja eihän sitä tiedä kerkeekö antamaan välttämättä mitään :o ?!

Onko sinulla mitään toiveita synnytyksessä? Esim. ei opiskelijoita? 

Toivon, että kaikki sujuisi hyvin ilman komplikaatioita/ongelmia. Ja osittain niiden välttämiseksi haluan ettei opiskelijoita tule synnytykseen. En oo varsinaisesti opiskelijoita vastaan, mut ensisynnyttäjänä haluan et kaikki turhat häiriötekijät olisi poissa, enkä myöskään halua, että omassa synnytyksessäni vipeltää lääkäreiden tiellä joku joka ei ole vielä valmis omassa ammatissaan. Jatkossa saatan ajatella toisin ja päästää muihin synnytyksiin.

Mikä olet ammatiltasi? 

Opiskelija, ja tuleva lähihoitaja ja kohta myös hetkellinen "kotimamma" :))

Kuinka kauan aiot olla vauvan kanssa kotona? 

Joko syksyyn saakka, tai sitten jopa ensi talveen saakka, saa nähdä!

Lähdetkö sen jälkeen töihin vai opiskelemaan? 

Jatkan niitä lähihoitaja -opiskeluja. :)

Haluaisitko asua jossain muualla? 

Olishan se ihanaa asua omakotitalossa, missä pikkuisellekin on oma huone ja muutenkin paljon tilaa.. Mut tämä missä nyt asumme kelpaa myös aivan hyvin. :)



Siinä on nyt vastauksia ja enkä pistä pahaksi, jos herätti lisäkysymyksiä :))

4 kommenttia:

  1. Haluaisitko kertoa lisää jossain postauksessa tosta raskausdiabetesruokavaliosta? :)

    VastaaPoista
  2. Sä osaat kirjottaa niin ihanasti ! :) Ja kirjotuksista huomaa kuinka onnellisia te Juuson kanssa ootte :)<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos! :) Omasta mielestä kirjotus on välil vähä kökköst ja hyvä et ite ymmärtää mitä tarkottaa :D

      Poista