keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Huoooooh tuo synkkyys!

Niin kun otsikko jo vähän kertookin, alkaa ottaa täälläkin päähän tuo pimeys! Aamupäivisin ilma on vielä mitä täydellisin, aurinko paistaa, lumi kimaltelee ja houkuttelee lenkkeilee, mut ei enää tähän aikaan, ku on alkanut pimentyä ja tuntuu, että kun aurinko alkaa laskemaan, niin se samalla vetää KAIKEN energian johonkin sinne mihin itsekin katoaa. Ja mikä parasta, nousen sängystä vasta silloin kun ns. paras aika on mennyt ohi.
En saa öisin siis enää nukuttua ollenkaa, pelkkä hyvän asennon löytäminen kestää, ja kun sen vihdoin löytää, onkin jo vessahätä. Parhaimmassa tapauksessa vauva on masussa niin loistokkaassa asennossa, että en kerkeä vessakäynnin jälkeen edes uudestaan sänkyyn kun on jo TAAS hätä. :/ Mut tuskin kauaa tätäkään tarvii enää kestää. Raskaus on siis tällä hetkellä jo niin lähellä loppua, tänään rv 36+5. :))

Mut siis moni onkii varmaan ihmetelly et miks minust ei oo kuulunu mitään, onko kaikki ok, olenko vielä yhtenä, ym. ? Eli olen vielä yhtenä kappaleena ja vauveli riehuu masussa. Kaikki on hyvin, mitä nyt väsymys painaa pahasti tuon yö-heräilyn ja huonon nukkumisen takia päälle. Mut eiköhän tää tästä, pikkuhiljaa! Ja tuntuu et aikaki liikkuu niin nopeesti et huhuh! :)

Maanantaina käytiin synnytystapa-arviossa ja siellä kaikki näytti olevan hyvin! Vauvan painoarvioksi tuli 2900g ja kuulemma normaalin kokoinen ikäisekseen! Ja paikat, tai no lantio oli juuri sopiva alatie-synnytykseen. Ja nii, raivotarjonnassa ollaan, + vauvelin peppu on vielä juuri siinä missä olen sen ajatellutkin olevan. :) Vauvan luonne oli myös lääkärin mieleen, rimpuili ja potki ku pieni ärripurri ja kaiken kukkuraks tuli vielä hikkaki. :'D Ja sitten itse tutkimuksesta. Olin lukenut/kuullut, että tutkimus tehdään ronskilla otteilla, sattuu ja on ihan kamalaa. ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖHHh, oma mielipiteeni tutkimuksesta: Tavallinen gyne-käynti, ja oli vielä mies lääkäri, osas hommansa täydellisesti, kysy sattuuko, ja ite kysyin tietenki et pitäiskö sattua, koska ei tuntunut miltään! Ja mihinkään peppuun tuossa ei sormia työnnelty! Kokeili siis vain sisäkautta lantion luita, että kuinka hyvin joustaa, That's it! Eli toisin sanoen JOS toi jotakuta sattui, niin voin kuvitella kuinka kyseinen henkilö on huutanut Hallelujaa lasta tehdessä! :D
Kun tultiin takaisin päin tältä reissulta, pysähdyttiin abc:llä hakemassa aamukahvit, jota ei oltu keretty kotona juomaan. Samalla tein oman vakion, eli oli pakko kiertää se kauppa, vaikka, sieltä ei koskaan ole mitään järkevää löytynyt. Nooh, taas tuntu samalta, leikittii suunnilleen vaa leluosastolla kaikilla kivoilla jutuilla, itse lässytin kaikille söpöille pehmoleluille ja Juuso taas ihmetteli ja tutki kaikkia limalöllöjä ja poikien leluja :D Sitte ku vihdoin ja viimein tältä osastolta päästiin pois, niin mentiinki kassalle, kahvi/tee/kaakao -osaston kautta ja löysin jotain. Nimittäin Muumi-teetä!! Nam nam nam niitö makuja ja voi että kuinka söpöjä!!

Makuina on siis neljää erilaista;

  • Olet ihana: Musta tee maustettuna metsämansikka aromilla
  • Kyllä minä tiedän: Musta tee maustettuna sitruunan aromilla
  • Tsemppiä!: Musta tee maustettuna mustamuffinssin aromilla
  • Muumimamman voimajuoma: Musta tee maustettuna raparperin ja mansikan aromeilla



NAM! :P

Nyt haenki kahvia ja alan kattomaa eilisiä salkkareita! :))

10 kommenttia:

  1. Voi että miten ihana kuulla etten oo ainut jota tuo sää masentaa. Tosin mua masentaa jo aamulla ennen ko nousen sängystä ko tiedän miltä siellä näyttää..
    Ehkä se tästä :)

    Tiedän paremmin kun hyvin että miltä tuntuu nousta vessaan heti sen jälkeen kun oot sieltä just sänkyyn päässy. Mikähän siinä on että loppuajasta ei saa nukuttua ? Vaikka ei tässä mulla nyt ihan loppu vielä häämötä, mutta kuitenkiin. Luulis että nyt just nukuttais kun pitää kerätä voimia tulevaan :) Kai tääki sitten valmistaa siihen yöheräilyyn. Voisin vaikka vannoa että nukun sitten paremmin kun vauva on jo syntyny, vaikka herättäis yöllä sen 20 kertaa syömään ! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on myös sellain olo et tuun nukkumaa paljo paremmin vauvan synnyttyä! Jos raaskin edes nukahtaa pikkust ihaillessa :')

      Poista
  2. Mieki tahdon tuota teetä!! <3 :D

    Täälläkin unet ollu aika huonoja. Käyn varmaan sata kertaa pissalla ennen nukkumaanmenoa ja silti tulee melkein heti hätä!:D On niin tympeä herätä pissahätään.. ei millään jaksais nousta, muttei pysty nukkumaan jos ei käy vessassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep sama! Ja sitä en ymmärrä ku päivällä ei sitte pissata yhtää! Miten voi olla mahollist et hätä iskee nukkumaanmeno aikana ? :o

      Poista
    2. Ja nuo teet; niitä voisi haistella vaikka kuinka kauan, ihanan tuoksusia! <3

      Poista
    3. Mulla kans! Ei läheskään yhtä useasti tarvi päivällä käydä! Ihmeellistä:D

      Oi, pakko ens kauppareissulla ostaa! <3

      Poista
  3. Sama homma täällä nukkumisen kanssa.. Pakko vaan uskoa et tää kuuluu raskauteen. Jotenki se kroppa valmistautuu heräilyyn.. Oon kanssa ihan varma et nukun paremmin, ku vauva on syntynyt!

    Joo mulla ei kans kyl tungettu mihinkään peppuun, mut sellastakin oon kuullu.. Aika perus normi gynekäynti munki mielestä. Ehkä hiukan epämukavamman tuntunen..

    Miten sun paikat muuten? Oliko missä kunnossa? Siis pehmentynyt tai kanava lyhentynyt..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla paikat oli viel pääosin kiinni, mut jotkut "ulkosynnyttimet" oli sormelle auki, sisäpuolelt viel siis kiinni, ja synnytyskanava normaalin pituinen. Pehmennyt tosin oli, mut ei vielä kokonaa. :D

      Poista
  4. Mua kans huvitti se että kuinka paljon tuolla kivulla peloteltiin silloin ennen sitä arviota.. Ei kyllä todellakaan tuntunut missään ja mietin itse samaa että kuinkahan kamala synnytys niille sitten on.. Ihan normaalilta sisätutkimukselta tuntui :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps! :D Täytyy toivoo et synnytys olis sitte yhtä "paha" ku näitten toisten mukaan arviointi. :DD

      Poista