maanantai 3. syyskuuta 2012

28+3

Helou taas pitkästä aikaa!
Se ihana ja "ihana" asia, MUUTTO, on vihdoin ohi! :) Tosin tavaroita on vielä jokaisessa mahdollisessa paikassa, eli ei vielä oikeilla paikoilla... :D Mut pikkuhiljaa jos sais tavarat järjestykseen niin olis hyvä. :)

Raskausrintamalla on mennyt ainoastaan hyvin! 

" Sikiönpaino: 1100g
 Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 24,5cm
 Koko pituus: 33,5cm  " <3

Omaa oloa tällä hetkellä:
  • Vessahädät pysyneet normaalina, en siis pissaa housuihin, vaikka en heti vessaan pääse. Enkä enää edes pelkää aivastaa! :D
  • Ruoka on hyvää, tosin mahaan ei mahdu paljoa kerralla, eli koko ajan saa käydä tankkaamassa pieniä annoksia jääkaapista.
  • Mäkkäri-himo vähentynyt, osittain siksi, ettei sinne ole vaan enää kerennyt, :( :D
  • Mieliala ollut aika stressaantunut, johtunut siis muutosta, ja kaikista asioista joita sen takia on pitänyt järjestellä.
  • Yksinäisyys vaivaa edelleen, tosin mahalle on tullut juteltua entistä enemmän!
  • Selkäkipu.. Ai mikä kipu? Jep! Sitä ei enää ole, ONNEKSI! Sairasloma ja tukivyö hoitivat siis tehtävän ja olen yli-iloinen siitä. Ja jos vertaa siis, että ennen saikkua ja vyötä en pystynyt nousemaan sängystä enkä kävelemään rappusia, ilman että "hinasin" itseäni kaidetta pitkin ylös ja osittain myös sen avulla alas.. Ja nyt en edes muista enää minkälaista se tuska oli, mutta se ei haittaa! Ts. Suosittelen ostamaan tukivyön jos se otetaa neuvolassa edes puheeksi selkäkivun takia.
  • Selkä tosin "väsyy" nopeasti jos istun paikallaan tarpeeksi kauan..
  • Lisäksi väsymys on lisääntynyt. Haukottelen koko ajan, mutta kun sänkyyn pääsen, nukun korkeintaan muutaman tunnin hyvin ja sitte alkaa "pyöriminen" eikä unta tule vaikka väsyttää. :(
Sitte käytiin neuvolassa, itseasiassa kahteen otteeseen, viime neuvola-päivityksestä.

4. neuvola oli siis 23+3, (30.7.) ja siellä saatiin seuraavat lukemat, laitan sulkeisiin aikaisemman neuvolan lukemat:
Verenpaine: 110/70 (107/67)
Hemoglobiini: 119 (118)
Virtsan valkuaisaine ja sokeri: normaali=puhdas (normaali=puhdas)
Paino: +459g/viikko (+1025g/viikko)
Sikiön syke: 145 (152)
Kohdunpohjan korkeus: 21,5cm (18,5cm)

Ja viimeisin neuvola, 5. oli nyt viime viikolla jopa :D, 27+5, (29.8.), ja samalla oli keskiraskauden lääkärintarkastus, eikä ollut mitään erityistä, kaikki siis hyvin :) 
Ja lukemiin ---> 
Verenpaine: 116/75
Hemoglobiini: 118
Virtsan valkuaisaine ja sokeri: normaali = puhdas
Paino: +1050g/viikko HUPS :D (tosin ei näy muualla ku mahassa, joten nou hätä! :) )
Sikiön syke: 145-160
Kohdunpohjan korkeus: 25cm
Kohdunsuu: Kiinni, kiinteä, pituus 3cm
Liikkeet: ++ (normaalit) 

Ja liikkeistä vielä. Ne ovat aivan huikeita! Välillä osoitetaan mieltä, esim jos mahalaukku täyttyy pikkusen mielestä liian täyteen, jolloin potkiminen ja riehuminen alkaa, ilmeisesti yrittää saada ruuan pois mahalaukusta.... :D Tai sitten on hikka ja hermostutaan siitä.. Mut ihaninta on silti AINA tuntea kun pikkunen möyryää omassa yksiössään, ja maha heiluu oikein kunnolla! Välillä tuijotan vain masua, jonka seurauksena oon pelästynyt useita kertoja siihen ku maha on liikkunut. :')
Haluaisin pikkuisen jo syliin, mut toisaalta haluan, että pysyisi tuolla masussa vielä kauan, täs raskausajassa on nimittäin NIIIIIIIN paljon hyviä puolia! :) <3 ja onhan se tietenki pienelle viel paras vaihtoehto pysyä masussa!


2 kommenttia:

  1. Ootko tehny asuntopostausta ? Ois kiva nähä teidän koti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo vielä saanut sitä valmiiks, eli vaiheessa on! :D Aina ku oon siivonnu ja oisin ottamas kuvii, ni unohan kuvata ja sit onki taas sotkusta! :D Ja haluun ottaa kuvat päivänvalossa niin seki rajottaa tämmöst iltavirkkuu..

      Mut pistän itelle tavotteen et ensi viikon alussa julkasisin asuntopostauksen, oli sit siistiä tai ei! :D

      Poista