sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Raskauskysely

Päätin tehdä tämän kyselyn tylsyyden vuoksi. :) Raskaus tällä hetkellä siis rv 32+2.


Ikäsi?
- 19 vuotta

Onko lapsia?
-Vain tämä suloinen masu-asukki, tulevaisuudessa tämän lisäksi toivottavasti myös ainakin toinen! <3

Raskausviikot tällä hetkellä?
- Rv 32+2

Miltä vauvan odottaminen tuntuu?
- Ihanalta! Vaikka huonoja puolia tuntuu olevan paljon; ramppaaminen vessassa 1000 kertaa päivässä, JA myös yöllä!, aikasin alkanut selkäkipu (joka onneksi toistaiseksi ohi), häntäluunkipu, muut repäisy-, liitos- ja kasvukivut,  huonovointisuus ja alkuraskauden oksentelu, ihanat mielialan vaihtelut (kiukuttelu, maailman pienimmistä asioista itkeminen, raivoaminen, ym.), ruokahimot ja -ällötykset, aivan hirvittävä väsymys silloin tällöin, raskausarvet, alkuraskaudessa haluttomuus sängyn puolella, joka noin puolen välin jälkeen kostautui, ja halut ilmeisesti kaksinkertaistuivat... :D Ja olishan noita huonoja puolia, vaikka kuinka paljon, mutta jos ja kun joku, joka ei ole ollut raskaana tätä lukee, niin saa sitten oman raskautensa aikana yllätyksenä niitä ;) Ja toki pitää huomioida ettei mullakaan niitä kaikkia huonoja puolia ole :)Hyvinä puolina voikin pitää KAIKKEA, jos jättää huomioimatta nuo huonot puolet. Ja sellaiselta, ettei sitä oikeasti pysty sanoin kuvailemaan! Oma vauva, omassa masussa. <3 Kaikki potkut, liikkeet, hipaisut, jopa hikka, ihania <3, ei niitä voi ymmärtää ennen kuin itse tuntee. Myös "pesän rakentaminen" on ihanaa, ostella pikkuiselle tarvikkeita ja vaatteita, tai kuunnella kun Juuso höpöttelee masulle. <3 Raskaus saa siis miehestäki uuden, ihanan puolen esiin, isän. :))

Seurusteletko/avoliitossa/avioliitossa? Kuinka kauan?
- Olemme serustelleet reilu puolitoista vuotta, yhdessä asuttu yli vuosi. 

Meneekö hyvin?
- Menee, loistavasti! :) Vaikkakin alkuraskaudessa riideltiin ja kunnolla, kiitos raskauden aiheuttamat mielialan vaihtelut. :D Niihin kun tottui, niin opimme välttämään riidat. :)

Oletko voinut hyvin raskautesi aikana?
- No juu. Kaikki arvot neuvolassa olleet hyvät koko ajan, myös ultrien jälkeen tullut vain positiivista palautetta. :) Voisi melkein sanoa, että helpolla ollaan päästy! <3 Oksentelua oli alussa, mutta sitäkin vain satunnaisesti. :)

Mitä negatiivisia/positiivisia asioita huomaat raskaudessasi?
- Positiivisia asioita on paljon! Olen paljon onnellisempi kuin ikinä ennen ja Juuson kanssa ollaan läheisempiä kuin ikinä. Myös rakkaus tätä "omaa napaa" kohtaan, eli masua ja varsinkin sen asukkia on todella suuri. <3 Negatiivista on tämä odotus, ja loppua kohden lisääntyvä, hirmuinen ikävä ja halu saada oma pikkuinen jo syliin. <3 Välillä myös tietämättömyys pelottaa, esim. onko kaikki varmasti ok, ym. Potkut onneks muistuttavat kaiken olevan hyvin. :')

Tupakoitko, jos tupakoit niin kuinka paljon?
- En tupakoi. Lopetin tupakoinnin reilun viikon jälkeen kun sain tietää olevani raskaana. Stressiä ei syntynyt lopettamisesta, sillä onnistuin lopettamaan sen sopivasti kun lähdimme silloin maailman toiselle puolen, Thaimaaseen, ja sen ilmasto ja kuumuus vei jo pelkästään halut polttaa.

Käytätkö alkoholia raskauden aikana?
- En käytä. Enkä ymmärrä niitä, jotka käyttävät. Tupakan osittain vielä ymmärrän, mutta alkoholia en!

Onko ruokavaliosi muuttunut raskauden myötä?
- ON! Syön nykyään paljon enemmän ja myöskin enemmän herkkuja! :P Syöminen on vaan niin ihanaa. <3

Pituutesi ja painosi, painoindeksisi?
- 164cm ja 64kg ennen raskautta. Painoindeksi 23,8.

Kuinka paljon olet saanut lisää painoa raskautesi aikana?
- Muistaakseni 12kg, saattoi kyllä olla enemmänkin. Mutta en murehdi siitä paljonko sitä tulee. Raskaudesta täytyy nauttia, ei murehtia. Olen nimittäin vielä nuori niin energiaa ja aikaa tulee olemaan siihenki, että ne saan pois mitkä on tullutkin! ;)

Erityisia himoja/herkkuja?
- Hedelmät ( Viinirypäleet, nektariinit, verigreippi, omena) 
- Croissantit ( jos lisää vielä Nutellaa, suklaa-pähkinä -levitettä, niin NAM! )
- Ranskalaiset... :D

Liikutko?
- Ennen raskautta ja raskauden alussa tuli lenkkeiltyä koiran kanssa. Nykyään, kun muutimme kauemmaksi äidistäni ja koirasta, tulee liikuttua paljon vähemmän. Tosin olen päättänyt, että tammikuussa alkaa kunnon lenkkeily vaunujen kanssa! On siis raskaus ohi, Joulu ohi, Ristiäiset ohi, ja omat synttärit ohi. :DD Siinä onki hyvää liilkuntaa kun lähdewn työntämää ja tekemää omia "latuja" vaunuilla sinne hankien keskelle ;)

Oletteko puolisosi kanssa onnellisia?
- Kyllä! <3



2 kommenttia:

  1. Näitä on kiva lukea, itsekkin tein tälläisen raskausaikana. Nyt raskauden jälkeen palautuu paremmin fiilikset mieleen. :)
    http://live-enjoy-and-love2.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Ja on näitä kiva tehdäkkin, kiun pääsee "syventymään" ja miettimään oikeasti kaikkia asioita raskauteen liittyen. :)

      Poista