torstai 14. maaliskuuta 2013

Soseita, neuvolaa, ikeaa ja kevättä.


Heippa taas pitkästä aikaa! Nyt kun Luka nukkuu päikkäreitä, niin ajattelin kirjoitella kuulumisia. :) Meillä menee oikein hyvin, kasvetaan, syödään, nukutaan, leikitään ja nauretaan. :) Aloitetaan vaikka tuolla kasvamisella, eli neuvolakuulumisilla. En muista olenko laittanut tänne 2kk neuvolan mittoja, mutta ajattelin kuitenkin laittaa ne tähän samalla kun laitan 3k neuvolan mitat.

2kk:
Paino / Pituus / Pipo
5270g / 59cm / 39,5cm

3kk:
Paino / Pituus / Pipo
6265g / 62cm / 41,3cm

Neuvolakortissa lukee seuraavasti:
"Luka on oikea hymypoika, hän jokeltelee upeasti ja nauraa ääneen. Vie kädet suuhunsa. Kasvaa hyvin, pulauttelee. Tarvittaessa voi aloittaa kiinteän ruuan." 
Meidän tuleva Masterchef! <3


Luka sai myös ensimmäiset varsinaiset rokotukset, ja meni yllättävän hyvin! Rota-rokote suun kautta oli pelkkää nauramista, ja siinä naurettiin sitten kaikki. :D Sitte oliki aika pistää muut rokotteet, ja siinä vähän sitte itketti kun aine ilmeisesti kirveli. Oli kuitenki reipas, sillä Luka alkoi kuulemma itkeä vasta siinä vaiheessa kun aine oli melkein kokonaan laitettu. Toisessa itkettiinkin ensimmäistä herkemmin, kun tajusi, että taas pistetään. Itse en pystynyt neulakammoisena katsomaan, mutta sylissä pitelin ja lohdutin. Autoon mennessä oltiikin jo unessa ja kotona jatkettiin melkeinpä koko päivän unia. Eli suht hyvin selvittiin rokotuksista. :)

Päätettiin sitten aloittaa nuo kiinteät. Aloitettiin bataatista. Ollaan syöty lisäksi porkkanaa ja tänään maistettiin myös päärynää. Olen itse tehnyt bataattisoseen ja porkkanasoseen, mutta päärynäsose ollut kaupasta ostettua. Pyysin kuitenkin Juusoa eilen tuomaan kaupasta päärynöitä, omenaa ja banaania ja ajattelin niistä sitten jokaisesta tehdä itse soseet. Luin jostain, että joillekin on käynyt soseiden kanssa niin, että jos on aluksi saanut kaupan valmissoseita, niin sitten ei suostu enää yhtä helposti syömään itse kotona tehtyjä soseita. Syynä on ollut se, että itse tehdyt maistuvat voimakkaammin kun kaupan. Haluan ettei meidän pojasta tule nirsoa, niimpä haluan tehdä itse kaikki mahdolliset soseet ja muutkin ruuat kun poika kasvaa! Ja tuleehan se halvemmaksikin; yhdestä bataatista oon saanut noin 10 ateriaa (eli semmosia jääpala-kuution kokoisia). JOs ajattelee hintaa, niin itsevalmistettuna saa samalla hinnalla ainakin puolet enemmän! :)




Isompi kuutio on bataattia ja nuo pienemmät porkkanaa.
Ja on tähän asti ollut kyllä kaikki maut tosi mieluisia! :)


















Kun neuvolatäti kirjoitti, että Luka naureskelee kovasti ääneen, niin nyt se onkin ilmeisesti tajunnut oman äänensä kunnolla, ja naureskelu on muuttunut myös kiljumiseks.. Eli meillä nauretaan ja kiljutaan nykyään hirveästi, itsellä tinnittää välillä jopa korvissa kun herra innostuu sylissä kiljumaan. :D

Mulle tuli nyt myös vihdoin sellain olo et "Oispa jo kevät!" :) Tilasin meille siis uudet verhot ja ajattelin, että jotain kivoja pääsiäis/kevät juttuja voisi myös hankkia. Haluaisin kodistamme semmosen ihanan raikkaan ja keväisen. Käytiin myös Ikeassa, mut sieltä ei kuitenkaa löytynyt mitään suurta, vain kynttilöitä, valokuvakehys, vessaan uusi matto, henkareita, ja muuta pientä. Lisäks Luka sai sieltä ihanan Herra porkkanan, jonka itse valitsi nauramalla sille jo siellä. :D Harmillisinta oli se, ettei lihapullia ollut sen turhan hevosenliha-kohun takia... :(
Kuva lainattu Ikean sivuilta

Kaikki Ikeassa otetut kuvat on ottanut 9 vuotias siskoni joka oli mukana! :)

Ollaanko me tosiaan Ikeassa ?! :D

Olin jo niin innostunut tuosta kevään tulosta, että meinasin eilen masentua oikein kunnolla.. Satoi nimittäin taas n. 10cm lunta ja pakkaset tuli takasin. :( Ehkä se kevät kuitenkin tulisi jos saisin sisätilat näyttämään keväisiltä! :)
Pihalla oli ollut illasta seuraavaan iltapäivään hirveä tuuli - kaikki tuo "roska" oli tullut tässä ajassa..

Aurinko <3

Osittain sulanut jäälyhtyni, ja takana maitotölkeistä tehty jäälyhty. :)

Pakastepurkki-jäälyhty, tosin jäi vain tuollaiseksi, satoi nimittäin lunta niin monesti etten jaksanu enää kaivella esiin. :D
Tein tuossa myös viime viikonloppuna herkullista britakakkua! Nam! <3 Mun lemppari kesäkakku :) Hauskaa sen tekeminen oli, sillä kun vaahdotin valkuaiset siihen päälle, ja olin lisännyt sokerin, niin kun nostin vatkaimen ilmeisesti aika taidokkaasti niin tulos oli tämä:
Oli muuten söpöin marenkivaahto minkä oon koskaan nähnyt taikka tehnyt! :D

Mutta nyt taidan alkaa valmistelemaan lettutaikinaa täytettyjä lettuja varten joita ajattelin tänään tehdä! :)

Onko teillä muuten lukijat hyviä vinkkejä/omia suosikkipaikkoja, mistä löytäisi ihanaa keväistä sisustustavaraa ? :)

1 kommentti: